Miért szar minden Kőbányai rendezvény?!
2016. május 17. írta: panchovilla12

Miért szar minden Kőbányai rendezvény?!

Valószínűleg van akinek tetszet a Május elsejei X. kerületi rendezvény, mondjuk pont nekem nem, és el is mondom miért volt szar szerintem.

Pár éve tapasztalható, hogy sok mindenről szolnak az önki által szervezet rendezvények, csak nem a Kőbányaiakról.

Kezdjük az elején. Halmajális?

Értem én, hogy hal nagyhatalom vagyunk, csak én nem értesültem róla. Persze már sokan próbáltak neki menni  a kérdésnek, mi most nem fogunk csak röviden.

Egy nagyobb halforgalmazó cég próbálta még az elején így népszerűsíteni a hal fogyasztást.

Szép kezdeményezés, meg a nagyfater mondta, hogy van az a pénz.

Nézzük a színpadot.


111002.jpgMit is mondjak, nem egy család barát kavalkád. Az idei rendezvénytől eltekintve alig lézenget pár ember a színpad előtt. Természetesen az esti nagykoncert már más tészta, olyankor megtelik a nézőtér. Minden évben teret kapott kerületünk büszkesége, a Kőbányai Zene Stúdió. Sajnos Kőbánya nem mindig volt rá vevő, előfordult, hogy a színpadon többen zenéltek mint amenyien a nézők voltak.

Idén a műsor egész jó volt, csak… Ez még mindig nem a családokról szól. Mire gondolok?

A szomszédos kerületekbe is ellátogattunk, mint oly sok kerületi család akinek a Kőbányai színvonal nem volt megfelelő. Érdekes módon ott valahogy megoldották, mindenkinek volt valami érdekes műsor, és elárulom ez nem valami nagy vasziszdasz , csak az ott lakóknak szervezték a rendezvényt.

Mindenhol az országban ez úgy működik, hogy a főműsor idő mellet, a helyi civilek kapnak lehetőséget , megmutathatják magukat, és erre nagyon sokan kíváncsiak.

Kőbányán ez  a régi hagyomány szépen elmaradt egy ideje, az okát nem tudjuk. Nálunk ez leszűkült egy Zumba bemutatóra, ami így tudta promózni magát, de gondolom ők egy üzleti vállalkozás és nem civil szervezet.

Sajnos a családi rendezvényt számon kérni butaság lenne, mert ez nem szerepel a plakátokon, de mégis az ember ki megy a parkba a gyermekeivel, és nem lát mást mint jó pár igen csak illuminált emberkét. A gyermekeknek szánt játékok a park szélén, leghátul voltak találhatóak. Na meg persze a fizetős körhinták. Lehet, hogy sokat akarok, de azért ez mindannyiunk pénzén rendezett ünnep, ha jól gondolom.

Apropó a mi pénzünk! Pár éve az egyik önkormányzati rendezvényen fellépett Ruzsa Magdi is. A felkonferálást a Köszi Igazgatója celebrálta, és valami nagyon megütötte a fülemet. Valami olyasmit mondott, hogy ez a koncert az ő és a polgármester ajándéka nekünk. Na puff! Én utoljára 10 évesen csináltam ilyesmit. Anyukámtól kértem egy kis pénz magot, hogy aztán vegyek neki ajándékot szülinapjára. Mert gondolom, kerületünk vezetői nem saját zsebből fizették a koncertet, hanem a kerületünk vagyonából állták a cechet.

Kiváncsian várom a gyermek napot!

A bejegyzés trackback címe:

https://kobanyai.blog.hu/api/trackback/id/tr658726144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása